Minicriterium Denderleeuw 2019


Claudia Van den Houte
 De organisatoren van de loopwedstrijden in (groot)Denderleeuw.

Wie zich de komende weken van zijn sportiefste kant wil laten zien, moet in (groot)Denderleeuw zijn.

 

In minder dan vier weken tijd vinden er drie joggings plaats, één in elke deelgemeente. Komende vrijdag, op 26 juli, is het eerst de beurt aan de Jogging Welle. De leden van SNA Welle vieren een jubileum, want het is al de 25ste keer dat ze de jogging organiseren. “We zorgen daarom voor heel mooie prijzen voor alle deelnemers en er is ook een supertombola”, zegt Marleen Van der Hoeven van SNA Welle. De kidsrun start om 19 uur en om 19.30 uur start de jogging aan de Vrije Basisschool Welle in de Kerkstraat. Inschrijven kan ter plaatse vanaf 17.30 uur.

Twee weken later, op vrijdag 9 augustus, is er de Streetrun of stratenloop van Maspoe, met om 18.45 uur een kidsrun, om 19 uur een G-run, om 19.15 uur een familieloop van 2,5 en van 5 kilometer en om 20 uur de stratenloop van 10 kilometer. Start- en aankomstplaats is sporthal Ottoy aan het Walleken in Denderleeuw.

Op zondag 18 augustus ten slotte organiseert runningclub ‘De Tovenaars’ de zesde Tovenaarsloop in Iddergem. Van 13.50 uur tot 14.15 uur zijn er verschillende kinderwedstrijden. Om 14.45 uur zijn er familielopen van 2,7  en 5,4 kilometer en om 15.30 uur start de Tovenaarsloop van 10,8 kilometer aan Hof Ten Henne in de Hoogstraat.

“De joggings maken deel uit van de Valckenier Running Tour, maar omdat de drie Denderleeuwse loopwedstrijden achter elkaar plaatsvinden, houden we opnieuw een soort minicriterium”, zegt Joeri Becqué, één van de organisatoren van de Tovenaarsloop. “Mensen die deelnemen aan alle drie de wedstrijden, maken kans om een fiets te winnen. Uitslag speelt geen rol, de enige andere voorwaarde is dat je op de prijsuitreiking moet aanwezig zijn.” Die prijsuitreiking vindt na de Tovenaarsloop plaats, op 18 augustus om 17 uur in Hof Ten Henne.

 

Bron: https://www.hln.be/in-de-buurt/denderleeuw/denderleeuws-criterium-van-drie-loopwedstrijden-start-vrijdag-met-25-jarige-jogging-welle~a3d6a109/?fbclid=IwAR1gK-x-wQ5Kf995dbslyFr6owD5gI7DuI4e_z3doHgBq_RQHdV9pdqjYUU

 

Bitnami